Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 53 днів. За цей час ми опублікували 24459 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Харківський Марш рівності в метро, 2022 рік. Фото: facebook.com/kharkivprideukraine

Днями стало відомо, що КиївПрайд планує провести перший від початку великої війни Марш рівності 16 червня у столичному метро. Однак у КМДА заявили, що це не погоджували та закликали організаторів обрати іншу локацію.

«Ми розуміємо, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак київський метрополітен — об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік», — заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У КДМА також зауважили, що низка телеграм-каналів написала про зупинку метро під час проведення маршу, що не відповідає дійсності. Також писали, нібито гроші на проведення маршу братимуть із міського бюджету.

Пресслужба КиївПрайду вважає, що заява КМДА є реакцією на фейки, поширені телеграм-каналами.

Пояснюють, що у травні зверталися до військової адміністрації з пропозицією погодити різні варіанти проведення Маршу. Зустрічі не відбулося, але метрополітен справді розглядали як основне місце проведення заходу — так, зокрема робили у Харкові у 2022 році.

Харківський Марш рівності в метро, 2022 рік. Фото: facebook.com/kharkivprideukraine

«КиївПрайд 2024 може відбутись у метро у тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену, однак ми як організатори завжди виступаємо за діалог із владою», — додають організатори.

КМДА, з одного боку, заявляє, що «не може дозволити» проведення Маршу в метро, а з іншого — наголошує, що в разі проведення відповідальність покладається на організаторів.

Попередньо, передбачається, що у Марші рівності в Києві візьме участь обмежена кількість людей, переважно правозахисників і ЛГБТ-активістів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button