Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 328 днів. За цей час ми опублікували 23832 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український туроператор Join UP! розпочав програму авіаперельотів для сімей з дітьми з розладами спектра аутизму (РСА), щоб зробити подорожі для них доступнішими. Перельоти доступні з будь-якої країни вильоту при бронюванні авіатуру в українських турагентів.

Туроператор попередньо дослідив потреби дітей з аутизмом, щоб адаптувати послуги та зробити подорожі для них безпечними та комфортними. Попередньо було організовано поїздку для 20 дітей з їхніми сім’ями, навчання для екіпажів, щоб краще розуміти поведінку, всі можливі потреби під час поїздки та відпочинку та як контактувати з пасажирами зі спектру. Отриманий досвід та інсайти туроператор продовжить впроваджувати у свої сервіси на постійній основі в рамках вектора «Подорожі без бар’єрів», щоб допомагати людям з аутизмом більше подорожувати.

У компанії зазначають, що поштовхом започаткувати програму стало те, що для дітей з РСА, а такою є 1 дитина зі 100, подорож є не лише відпочинком, але й способом пристосування до соціального життя. Адаптація сервісів і послуг під час подорожі потрібна для зниження впливу на стан дитини таких подразників, як гучні звуки, скупчення людей, нові запахи, що можуть викликати стрес.

« Для дітей у спектрі досвід подорожей дає поштовх для розвитку нових навичок та кращої соціалізації у суспільстві, — коментує Людмила Плескач, лідерка проєкту «Подорожі без бар’єрів». — Важко передати словами свої відчуття, коли батьки розповідають про успіхи своїх дітей після подорожі до моря. Коли дитина вперше дозволила їм без вмовлянь прийняти душ чи без страху і емоційного сплеску зайшла у воду. Це безцінно. Інсайти, які ми отримали після організації відпочинку для 20 сімей з дітьми з РСА торік, дали нам надзвичайний досвід, і ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб подорожі для дітей з РСА стали частиною їх життя».

Важливим етапом проєкту стало також створення разом із профільними спеціалістами професійного посібника для підготовки до подорожей дітей з аутизмом «Подорожі без бар’єрів». У книжці просто і доступно у форматі соціальної історії поетапно змальовується процес організації та здійснення поїздки.

Така методика подачі матеріалу є науково доведеною практикою і широко використовується в різних напрямках роботи з поведінкою. Книжка може допомогти всім батькам у підготовці дітей до першої подорожі. Її можна завантажити на сайті національної книжкової платформи Yakaboo за 1 грн або безкоштовно у мобільному застосунку.  

Запуск безкоштовних перельотів для дітей з РСА — ще один крок до заохочення сімей, що мають дітей з аутизмом, частіше подорожувати. Серед них сьогодні подорожують лише 13%. З детальними правилами програми Join UP! можна ознайомитися за посиланням.

*Безкоштовний переліт надається дітям з РСА при бронюванні авіатурів Join UP! за всіма доступними напрямками

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button