Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/technolirik

У ніч проти 20 червня було вчинено погром на могилах військових Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, Андрія «Джуса» Пільщикова та Павла Петриченка. Відео опублікувала офіцерка ЗСУ Аліна Михайлова.

На могилах пошкоджено портрети, виламано таблички, побито лампадки. Також пошкоджено меморіал «Іловайськ. ДАП. Дебальцеве».

У київській прокуратурі повідомили, що розшукують жінку — вона потрапила на камеру відеоспостереження.

Розпочато кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України (ч. 2 ст. 297). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Отець Ігор Онишкевич, настоятель храму святого Миколая на Аскольдовій могилі, розповів Вечірньому Києву, що ця жінка раніше вже приходила: «Десь півтора тижня тому вона, боса та брудна від негоди, поривалась до нашого храму. Напевно, ця людина просто божевільна».

Дмитро Коцюбайло пішов на війну добровольцем у віці 19 років — 2014-го. Дістав на Донбасі поранення, але повернувся на фронт. Під час великої війни командував штурмовим батальйоном «Вовки Да Вінчі». Загинув 27-річним у березні 2023-го у битві за Бахмут.

Андрій Пільщиков — льотчик, брав участь у повітряній обороні Києва навесні 2022-го. Лобіював інтереси України на Заході як медійна фігура. Загинув у серпні 2023 року під час зіткнення двох навчально-бойових літаків на Житомирщині.

Павло Петриченко був громадським активістом, з початком повномасштабного вторгнення пішов служити в аеророзвідку. Загинув 15 квітня 2024 року поблизу Авдіївки під час виконання бойового завдання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button