Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Джерело: «Вечірній Київ»

На Київщині фіксують значне скорочення будівництва житла, а Львівщина натомість б’є рекорди, як повідомляє Big Kyiv з посиланням на Державну службу статистики.

За даними Держстату, у січні-березні 2024 року дозволи на виконання будівельних робіт по всій країні було видано для житлових будинків загальною площею майже 919 тис кв. м, що на 24% менше у порівнянні з початком 2023 року.

Відповідно до минулого року, загальна площа нового будівництва багатоквартирних будинків в Україні знизилася на понад 25% – до 882 тис. кв. м. А кількість заявлених на старті будівництва квартир у багатоквартирних будинках за перший квартал становила майже 10 тис. кв. м, що стало меншим на понад 30% у порівнянні з аналогічним періодом у 2023.

У Київській області на початку року загальна площа нового будівництва житла скоротилася на 61% – до понад 135 тис. кв. м. Зниження обсягів будівництва також зафіксували в Івано-Франківській, Хмельницькій, Дніпропетровській,  Закарпатській і Тернопільській областях.

Однак у у Львівській області показник будівництва нового житла зріс до 214 тис. кв. м, тобто майже на 88% у порівнянні з першим кварталом минулого року. Також уп’ятеро збільшилися обсяги будівництва у Рівненській області – до понад 35 тис. кв. м.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав, що на будмайданчиках бракує 40% працівників. Керівники будівельних компаній розглядають можливість залучення трудових мігрантів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button