Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/dostupnoukraine

Понад 83% учасників опитування погоджуються з твердженням, що безбар’єрність є новою цінністю для України. Дослідження ставлення до безбар’єрності провів Центр соціальних змін і поведінкової економіки.

Водночас знайомі з поняттям «безбар’єрність» 57% опитаних. Переважно це ветерани та військові, а також ті, хто має серед родичів осіб з інвалідністю. Більшість розуміє це поняття як відсутність перешкод у широкому значенні — зокрема й психологічних.

Майже 90% респондентів вважають, що людині з інвалідністю складніше знайти роботу.

57% опитаних вважають, що передусім потрібно усунути бар’єри у сфері працевлаштування. 51% назвали першочерговою потребою зміни в інфраструктурі. 37% респондентів переконані, що нагальним є усунення бар’єрів для людей старшого віку.

Найменш захищені категорії населення, на думку опитаних

Приблизно третина опитаних вважає, що необхідно змінити поведінку людей щодо всіх груп населення. Ще третина переконана, що фокс уваги має бути на перетворенні середовища: облаштування пандусів, пониження бордюрів, встановлення ліфтів тощо.

У дослідженні використовували методологію й аналітику Advanter Group та Gradus research. Опитали 1064 мешканців міст із населенням від 50 тисяч наприкінця березня цього року. Респондентів просили самостійно заповнити анкети в мобільному додатку Gradus.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button