Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 340 днів. За цей час ми опублікували 23901 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

29–30 червня на Десятинній, 12 Всі. Свої проведуть Етномаркет: на 5 поверхах зберуть 150+ українських брендів різних категорій. На маркеті будуть вишиті сорочки та одяг з натуральних тканин, керамічний посуд та дерев’яне кухонне приладдя, аксесуари та декор з природних матеріалів, традиційні та сучасні прикраси у стилі етно, гастрономія від локальних крафтярів. 

Що шукати на маркеті?

Подія збере бренди, майстрів та мануфактури, що продовжують ремесла наших предків у своїх виробах, а також переосмислюють традиції, надаючи речам сучасних форм та закладаючи в них актуальні сенси. На маркеті буде представлено багато виробів з вишивкою, розписом, тематичними та патріотичними елементами.

Організатори радять познайомитися з такими виробниками: Skybin Rustem, «Штукарня», BOJO, PLAYERSGETREADY, Nice Day, Dovbysh Porcelain, ZITKANA, SHTERNO, Vyshyta, Good Bread from Good People, SVARGA, «Мій генетичний код» та багато інших.

А ще на маркеті буде представлена Майстерня Оксани Білоус, де можна буде не лише купити вироби з вибійкою по тканині, а й долучитися до майстер-класу та створити свій унікальний візерунок.

Також на великій терасі працюватиме фудкорт, де гості зможуть смачно поїсти. Його резиденти підготували різноманітний асортимент: найсмачніші чебуреки у місті від «Майстерні чебуречної справи», пироги та млинці, бургери та хотдоги від Doggeriz, роли з рваною яловичиною чи качкою від Kyiv meat station, страви в лаваші, салати, сендвічі та фрі. Також на великій терасі працюватиме бар з алкогольними та безалкогольними напоями, а на терасі −1 поверху — винний бар від Wine Love.

Що окрім шопінгу?

Після шопінгу організатори радять провести час на культурних подіях: на великій терасі з 15:30 до 16:30 буде виступ Ярослава Джуся. Ярослав — бандурист, композитор, лідер гурту «Шпилясті кобзарі», завдяки якому про можливості бандури знають не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Також буде можливість переглянути фільми від українських режисерів: Всі. Свої показуватимуть кіно на терасі в колаборації з Film.UA та Київським культурним кластером.

  • 17:00–18:30 «Тіні забутих предків» — культовий український художній фільм режисера Сергія Параджанова.
  • 20:00–21:30. «Довбуш» — пригодницько-історична стрічка режисера Олеся Саніна.

Безпека

Проведення маркету в умовах воєнного стану вимагає дотримання певних правил. Задля безпеки гостей маркету:

  • У разі оголошення повітряної тривоги робота маркету тимчасово призупиниться.
  • Гостей попросять залишити локацію та перейти до найближчого сховища. 
  • Після відбою тривоги маркет відновить роботу.

Етномаркет відбудеться 29–30 червня у Києві, на Десятинній, 12. Маркет працюватиме з 10:00 до 20:00 години. Вхід вільний.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button