Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 343 днів. За цей час ми опублікували 23931 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ірина Стасюк

У Марселі погодили експеримент у громадському транспорті: контролери пропонуватимуть безквитковим пасажирам купити проїзний замість сплати штрафу, повідомляє BFM.

Такий підхід тестуватимуть у метро, трамваях і автобусах протягом восьми місяців: з листопада цього року до липня 2025-го.

Натрапивши на «зайця», контролери пропонуватимуть на вибір сплатити штраф, який становить 70 євро, або ж купити один із проїзних, що коштують від 40 євро.

Читайте також: «Якщо ми хочемо бар’єр, який справді унеможливлює безквитковий проїзд, то це називається стіна»

Таким чином сподіваються боротися з безквитковим проїздом за допомогою «педагогічного підходу»: змінюючи ставлення містян до транспорту.

У муніципалітеті порахували, що через несплату проїзду метрополія Марсель-Ез-ан-Прованс втрачає 25 мільйонів євро на рік. Щорічно контролери виписують 100 тисяч штрафів.

Пропозиція не діятиме у ті місяці, коли поновлюється термін дії прїзних — це серпень, вересень, жовтень, а також січень.

Марсель — не перше місто, яке вдається до такого підходу. Зокрема, проїзні замість штрафів пропонують у французькому Діжоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button