Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 344 днів. За цей час ми опублікували 23946 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Катерина Оначук

У Бучі відновлюють пошкоджені внаслідок російських обстрілів хрущівки та панельки за проєктами архітектурної студії Gurtom.

Будинки на вулицях Склозаводська, Нове Шосе та Яблунська зараз перебувають у різному стані готовності. Там, де капремонт стосувався лише фасадних робіт, продовжують жити люди.

Торік Бучанська міська рада провела тендери на капітальні ремонти будинків на вулиці Яблунська, які виграла будівельно-інвестиційна група «Атлант», уклавши угоди на понад 50 мільйонів гривень.

Архітектори отримали запит на універсальне рішення для типових будівель, яке було б одночасно естетично привабливим, енергоефективним і бюджетним.

Тож команда Gurtom у співпраці з креативною агенцією 2storm розробила конструктор: фасад розклали на елементи, з яких у подальшому можна збирати різні комбінації.

«Кожна зі складових фасаду, таких як вікна, балкони, вхідні групи, кондиціонери, мали свою варіативність. Те саме стосувалося технічних рішень: утеплювача, кольору та рельєфу штукатурки, використання штроб на фасадах. Комбінуючи ці елементи між собою, на прикладі типових будинків ми склали готові рішення фасадів, що стали частиною розробленого нами дизайн-коду міста Буча, який зараз активно використовуються різними підрядниками під час відновлення», — розповіла Катерина Оначук, співзасновниця студії Gurtom.

Планування будинків не міняли, оскільки метою було відновити зруйноване. Катерина Оначук зауважує, що мешканці відмовилися від прозорих балконів, бажаючи використовувати їх для зберігання речей. Більш того, майе половина людей забажали, щоб балкони взагалі не перероблювали.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button