Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 347 днів. За цей час ми опублікували 23959 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Усі фото: Lennox Brinks

Родина Брінксів з американського штату Кентуккі поселилася у шести окремих мінібудинках, кожен з яких виконує функцію окремої кімнати, повідомляє Business Insider.

Подружжя Келі та Раян займають один невеликий будинок. Їхня 18-річна донька Леннокс живе у другому, 16-річний Броді — у третьому. Туалети розташовано окремо, а ще є вітальня та робочий кабінет. Це поселення — як один великий будинок, лише не сполучений коридорами, замість цього треба виходити на вулицю.

П’ять років тому родина жила в будинку площею 200 квадратних метрів у Мічигані, але раптом вирішила поміняти спосіб життя на екологічніший і долучитися до руху крихітних будинків (не більш як 37 квадратних метрів), який набуває все більшої популярності у США останні десять років. Таке житло обирають люди, що прагнуть простішого життя, а також економити гроші та чинити менший вплив на довкілля. Менші будинки продукують менше сміття і вимагають менше опалення.

2015 року Брінкси купили 8,5 гектара землі у Лондоні, Кентуккі, за 57 тисяч доларів. Ще 20 тисяч доларів витратили на придбання шести мікробудинків, які перевезли на свою ділянку.

Будинок Келі та Раяна

Будинок Келі та Раяна площею 26 метрів і вартістю 9 тисяч доларів — найбільший і найдорожчий на хуторі. Спальню розміщено під дахом, до неї веде драбина. Попри малу площу вдалося розмістити повноцінну ванну.

Водночас у будинку подружжя немає туалету, як і в будинках їхніх дітей. Вбиральні, душ і пральню розташовано в окремій споруді. Леннокс стверджує, що це не так і незручно, лише коли сніг чи дощ треба надягати пальто та швидко перебігати через двір. До споруди примикає гостьова кімната.

Вбиральня та гостьова кімната

Наступний будинок площею менш як 17 метрів слугує вітальнею для всієї родини та виходить на басейн. Тут сім’я збирається, щоб пограти у настільні ігри.

Будинок-вітальня біля басейну
Будинок-вітальня біля басейну

А це — дерев’яний будинок сина Броді площею 15 квадратних метрів. Батьки запропонували дітям обрати модель будинків для себе, і Броді хотів із верандою.

Будинок Броді

На першому рівні зона, куди він запрошує друзів і гостей. Під дахом розташовано спальне місце з великим ліжком «кінг-сайз».

Будинок Броді

Будинок його сестри Леннокс має таку ж площу, та насправді це сарай — саме для цього призначалася обрана нею модель, виробників лише попросили поставити інші двері.

Будинок Леннокс

Зараз Леннокс тут не живе, бо навчається у коледжі й приїздить додому лише на вихідні.

Будинок Леннокс

Найменший будиночок площею шість квадраних метрів родина використовує як робочий кабінет.

Робочий кабінет

Родина платить менш як 200 доларів за комунальні послуги. Рахунки за будинок у Мічигані були більшими. На території є також невелике господарство з курами і козою. Келі запевняє, що сміття у них збирається лише один мішок на тиждень: родина користується принципом п’яти R руху безвідходного споживання. На закупи беруть багаторазові торбинки, залишками їжі годують курей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button