Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 348 днів. За цей час ми опублікували 23963 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Автор: Олексій Самсонов / «Вечірній Київ»

Від початку 2024 року в Києві встановили 62 шафи резервного живлення для світлофорів, як повідомив Центр організації дорожнього руху (ЦОДР) у відповіді на запит «Вечірнього Києва». За допомогою акумуляторних батарей обладнання забезпечує роботу 80 світлофорів протягом 24 годин після відключення електроенергії.

Наразі у столиці встановлено 287 шаф з акумуляторами. Однак 45 з них підтримують автономну роботу світлофорів лише протягом шести-восьми годин, а 180 шаф – до двох годин. Хоча в останніх цього року замінюють акумулятори для збільшення роботи з двох до шести-восьми годин.

До кінця року ЦОДР планує встановити ще 78 шаф резервного живлення на складних перехрестях і перехрестях з високою інтенсивністю руху.

Зокрема, до переліку локацій потрапили перехрестя за такими адресами:

  • вул. Набережно – Хрещатицька – вул. Верхній та Нижній Вал;
  • вул. Гетьмана Павла Скоропадського – вул. Володимирська;
  • вул. Вербицького – вул. Тростянецька;
  • вул. Іллєнка – вул. Ґарета Джонса;
  • вул. Бальзака – вул. Рональда Рейгана.

За інформацією ГО «Пасажири Києва», загалом у столиці наразі працює близько 750 світлофорів.

Раніше КМДА пояснювала, що світлофори не працюють під час відключень світла, оскільки належать до найбільш незахищеної категорії електроприймачів – третьої. Також київська влада стверджувала, що забезпечити регулювання дорожнього руху на всіх ділянках з вимкненими світлофорами під час відключень неможливо.

На противагу цьому, нещодавно у Луцьку почали встановлювати сонячні панелі на світлофорах, які не працюють під час відключень світла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button