Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 73 днів. За цей час ми опублікували 24541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ferran Cornellà, CC BY-SA 3.0

Київрада визначила ще 53 пам’ятники і знаки, що нагадують про Росію та Радянський Союз, повідомляє пресслужба КМДА.

Із них 30 об’єктів приберуть із публічного простору: зокрема, радянський танк на Берестейському проспекті; барельєф, який залишився після демонтажу пам’ятника Леніну біля станції метро «Театральна»; чотири башти танків, встановлені на честь радянських танкістів на території шкіл; а також три пам’ятники науковцю Івану Павлову на Госпітальній 24-А, Шовковичній 39/1 та Кирилівській 103.

Ще 23 об’єкти вирішили зберегти, вилучивши окремі елементи композиції чи скоригувавши написи.

Серед них — пам’ятник радянським льотчикам на вулиці Лісова 56. Текст пропонують викласти українською мовою та замінити формулювання: з присвятою українським льотчикам, які полягли в роки Другої світової війни.

На пам’ятнику загиблим під час тієї ж війни викладачам і студентам Художньої академії на Вознесенському узвозі 20 приберуть згадку про «Велику Вітчизняну війну», дату «1941-1945» замінять на «1939-1945», і формулювання «німецько-фашистські загарбники» — на «нацистські загарбники».

Окрім цього, буде змінено деталі на пам’ятниках загиблим співробітникам трамвайного депо на Дегтярівській та учасникам оборони Києва в Голосіївському парку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button