Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 45 днів. За цей час ми опублікували 24413 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/radspotmap

Велоентузіасти збирають підписи проти знесення веломайданчика «Американка» в Голосіївському парку.

Байкпарк було створено зусиллями ентузіастів у 2008 році. Це земляні трампліни для екстремального спорту, так звані «дьорти». «Американку» розташовано на узбіччі парку, поряд із перехрестям вулиць Полковника Потєхіна та Голосіївського проспекту.

Раніше комунальники вже намагалися зруйнувати веломайданчик, посилаючись на те, що Голосіївський парк — частина заповідного фонду та має охоронний статус, тож зняття ґрунтового покриву та зміна рельєфу заборонена.

У 2020 році комунальники розрівняли кілька велотрас трактором. Фото: facebook.com/denis.zhuravel

Захисники «Американки» стверджують, що для будівництва ґрунтової траси не використовували техніку, лише лопати, а дерева лишилися неушкодженими.

Натомість байкпарку пропонують надати офіційний статус, промаркувати його та покращити велотраси. Аргументують тим, що це навчальний майданчик для тисяч дітей, які займаються велоспортом.

Додають також, що «Американку» підримує низка велоспільнот і велобізнесів Києва, таких як «Велопланета», «Велодень», «Київська сотка» та «Парк Наталка».

Залишити підпис можна у веломагазині «Велопланета» на Голосіївському проспекті 92/1.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button