Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 45 днів. За цей час ми опублікували 24413 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/ukrdim

В Українському домі 18 липня відкрилася виставка «МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль», на якій презентують понад 120 художніх творів — від традиційних гобеленів до авангарду і до експериментальних робіт сучасних митців.

Фото: facebook.com/ukrdim

Часові рамки охоплюють 100 років — від творів Василя Кричевського та бойчукістів до робіт сучасних митців, створених спеціально для цієї виставки.

Фото: facebook.com/marina.zubritskaya

Окремою частиною виставки стали вишивки репресованих українців, виконані в таборах і колоніях ГУЛАГу.

Фото: facebook.com/ukrdim

Частина експозиції називається «Невидима праця» і розповідає про роботу майстрів, які працювали на текстильних артілях і фабриках. Їхні імена часто залишалися невідомими, але їхня роль у втіленні текстильних творів за проєктами художників — неоціненна, розповідає кураторка Тетяна Волошина. Крім неї, виставку також готували Аліса Гришанова та Катерина Лісова.

Фото: facebook.com/ukrdim

«Матерія сама по собі чудернацько притягує не лише погляди, а й допитливі пальці відвідувачів. Всі намагаються помацати, немов у магазині з пальтами. Це відбувається на автоматичному рівні, люди буквально бʼють себе по руках, — розповідає художник Віталій Кравець. — Мене найбільше вразила робота 1977 року подружжя Лободів. Ця робота — абсолютний ЛСД парадайз».

Володимир і Людмила Лобода. «Рай, пара крокуючих, я і Людмила, степ, під старою яблунею з птахами». Фото: facebook.com/kravec.vitaliy

«В УкрДомі чергова потужна масштабна дослідницька виставка, яку не можна пропускати. Мені здається, що ця інституція задерла таку планку постійних виставкових подій, яку дуже складно тримати на високому рівні», — пише галерист Євген Карась.

Фото: facebook.com/evgenkaras

Перед цим в Українському домі пройшла ретроспективна виставка робіт Алли Горської, яка мала неабиякий успіх.

Виставка триватиме до першого вересня. Час від часу проводять куратроські екскурсії — про них оголошують у соцмережах.

Фото: facebook.com/evgenkaras

Графік роботи: вівторок — неділя з 11:00 до 19:00, понеділок — вихідний. Повний квиток коштує 100 гривень. Український Дім розташовано на Європейській площі.

Фото: facebook.com/evgenkaras
Фото: facebook.com/svetlana.ovcharova.3
Фото: facebook.com/ukrdim

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button