Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 119 днів. За цей час ми опублікували 24966 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/strichka.cafe

На Берестейському проспекті 53 у Києві відкрився ресторан «Стрічка» з власною інтерпретацією української кухні.

Інтер’єр проєктувала студія aiix.studio. Використали керамічну плитку з відбитками польових трав. Такі ж відбитки — на посуді.

Screenshot
Screenshot

Меню складається з ф’южна італійської та української кухні. Так, тут випікають піцу з українськими акцентами. Піца «Київська» (295 гривень) містить котлетки по-київськи, буряк, домашній сир та лісові гриби.

У піці «Київська Русь» (315 гривень) вирішили поєднати продукти, які споживали у середньовіччі: сома і боби.

В основному меню можна знайти такі страви:

  • деруни із еспумою з ікри мойви — 215 гривень,
  • оладки з кабачків — 195 гривень,
  • юшка з карпатських грибів — 145 гривень,
  • голубці з телятиною — 265 гривень,
  • рибна котлета з вершковим пюре — 275 гривень,
  • баскський чізкейк — 135 гривень.

У «Стрічці» також випікають власний хліб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button