Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 91 днів. За цей час ми опублікували 24713 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

У складі поїзда №15/16 Харків–Ясіня з восьмого серпня з’явиться дитячий купейний вагон, повідомляє Укрзалізниця. Цей рейс символічно поєднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей на відпочинок у горах.

Вагон обладнано таким чином, щоб дітям до восьми років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі. Подробиці поки не розголошують, як не показують і фото, — презентацію вагону заплановано на восьме серпня. Однак згадують дитячі манежі в купе та бізіборд на весь коридор.

Дитячі вагони в Укрзалізниці раніше анонсували як «сімейні». Вагон спроєктували у співпраці з ЮНІСЕФ коштом уряду Бельгії та модернізували на Київському електровагоноремонтному заводі. Ремонт тривав пів року. Укрзалізниця вивчали фінський, швейцарський та інший міжнародний досвід «дитячого вагонобудування».

Продаж квитків у дитячий вагон вже відкрито. Купити їх можна виключно через мобільний застосунок Укрзалізниці. Коштують так само, як і купейні квитки аналогічного класу в тому ж поїзді. Діти до п’яти років включно подорожують залізницею безкоштовно й не потребують окремого квитка.

До кінця року планують запустити ще сім таких вагонів.

Торік Укрзалізниця запустила жіночі купе, в яких можуть купувати місця лише жінки з дітьми, не старшими за п’ять років. Наразі жіночі купе є на 12 напрямках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button