Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кафе «Хармс» розташоване в самому центрі столиці, недалеко від Золотих Воріт. Заклад працює з 2013 року. Першим місцем існування була вулиця Михайлівська, проте згодом кафе переїхало на вулицю Володимирську, 45а. Власник закладу Павло Горак прагнув створити кафе, в якому можна послухати вінілові платівки, випити смачної кави, придбати книжку та відвідати лекцію. В нього це вдалось, а цього літа до свого звичайного концепту Павло додав літній майданчик. Власник сподівається що він стане острівцем спокою та місцем колаборації містян та гостей Києва.

«Тут можна попрацювати, адже ми зробили освітлення та розетки, зручні столики та гамак для читання та просто відпочинку, маленький амфітеатр для камерних подій. Рахували що там можна розмістити близько 40 людей», — розповідає Павло.

Архітектором проєкту стала Варвара Ягнишева. Майданчик зробили максимально модульним і конфігурабельним, він має концепт додаткових модулів, які з часом планують додати.

«Це будуть модулі для виставок, кінопоказів, додаткові місця для майстер-класів», — пояснює власник.

Представники кафе вже поспілкувались з різними організаторами щодо заходів на майданчику. Обговорювали проведення барахолок, днів адаптації для собак, лекцій та благодійних подій. Усі актуальні афіші можна знайти в інстаграмі закладу @kharms.kyiv.

Для створення майданчика власники звертались до міської адміністрації для отримання дозволу.

«Ми отримали дозвіл від міста, і це було доволі нелегко, адже місце між будинками, воно де-юре ніби нікому і не належить, але дозвіл на облаштування майданчика отримувати потрібно», — розповідає Павло.

За його словами, весь процес узгодження тривав з квітня 2024 року, а сам проєкт обійшовся в 350 тисяч гривень. Наразі планують отримати продовження дозволу для розміщення майданчика після жовтня.

«Ми ще плануємо там зробити міський город, де сусіди висадять свої рослини, а ми з командою Хармсу, будемо доглядати за ними. Загалом вся команда проєкту на волонтерських засадах підтримує його, і допомагали в його реалізації», — додає Павло.

Команда закладу відкрита для пропозиції щодо проведення заходів та покращення літнього майданчика. Для зв’язку просять писати в інстаграм акаунт кафе, адже цей спосіб комунікації найоперативніший.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button