Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Джерело: Shutterstock

Міністерство клімату та навколишнього середовища Польщі планує зробити громадські ліси навколо деяких найбільших міст країни, як пише TheMayor. Завдяки цьому міські жителі отримають вільний доступ до зелених насаджень і місце для відпочинку з родиною. Також громадські ліси позитивно вплинуть на клімат і навколишнє середовище.

Зелені простори хочуть зробити навколо таких міст як Варшава, Краків, Ґданськ, Ґдиня, Вроцлав, Лодзь, Познань, Катовіце, Торунь тощо. Завершити роботи з облаштування лісів планують до кінця жовтня.

В уряді пояснюють, що громадські ліси – це ліси з посиленою соціальною функцією, які спрямовані на рекреацію та доступність для відвідувачів. До прикладу, простори можуть стати зручним місцем для відпочинку під час збирання грибів або велосипедних прогулянок.

Принципи господарювання у таких лісах полягають у пріорітетності збереження ландшафтних цінностей. Ці простори не стануть як і звичайними приміськими парками, так і недоступними для відпочинку заповідниками.

Лісогосподарські роботи у них проводитимуться, але з мінімальною вирубкою дерев. Адже громадські ліси повинні стати не просто штучно керованими просторами, а життєздатними органічними екосистемами, які створять альтернативу для організованого міського життя.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button