Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 49 днів. За цей час ми опублікували 24442 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відновлення тунелю метро між станціями «Деміївська» та «Либідська» перебуває на завершальному етапі. Поновити рух поїздів на ділянці планують на початку осені, заявив міський голова Віталій Кличко.

Так, уже завершили будівництво нової ділянки тунелю завдовжки 27 метрів і почали засипати котлован ґрунтом. Також посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін, загальною довжиною понад 50 метрів.

Наразі завершують укладати нове рейкове полотно. Відновлюють кабельні мережі та монтують контактну рейку, через яку подається напруга. Невдовзі візьмуться за благоустрій території на місці будмайданчику.

Повноцінному відновленню руху передуватимуть пробні пуски поїздів.

Станцію «Деміївську» відкрили у 2010 році. Від восьмого грудня 2023 року тунель між станціями «Деміївська» та «Либідська» перекрито — частина синьої гілки у напрямку Теремків відрізана від решти системи.

У метрополітені стверджують, що тунель зруйнувався через неякісний проєкт і будівництво. Київська прокуратура заявляє, що причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.

Виконувач обов’язків начальника Київського метрополітену Віктор Вигівський зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, до 23 вересня. Попередній начальник, Віктор Брагінський, звільнився у березні 2024 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button