Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 50 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Олексій Репік

На фестивалі незалежного мистецтва Burning Man у США представили українську скульптуру художника Олексія Сая, повідомляє «Суспільне Культура». Інсталяція у вигляді фрази «I’m fine» створена з пошкоджених внаслідок воєнних дій вуличних знаків, парканів, воріт й інших предметів з різних регіонів України.

Фото: Міша Карпенко

Скульптура 32 метри завдовжки натхненна іронічним мемом This is fine. Вона символізує стійкість України під час війни. Художник сподівається, що такі масштаби інсталяції зможуть допомогти відчути повний спектр людських історій, пов’язаних з використаними знаками.

«Скульптура реальна, так само як і війна. Я хочу, щоб аудиторія відчула себе ближчою до народу України, який постраждав, і зрозуміла, що ми боремося за власну культуру, за нашу ідентичність», – пояснює Олексій Сай.

Мем «This is fine»

Наприклад, один зі знаків «Обережно, діти!» знаходився на повністю зруйнованій школі в Херсонській області. А частинки сонячних панелей і трансформаторів використали для того, щоб нагадати про винищення росіянами не лише людей, а й зеленої енергетики та загалом вчинення екоциду.

«Люди стоять і дивляться. Іноді дуже довго. Сміливіші торкаються гострих країв. Багато хто плаче…Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати, і заплакав. Інший сказав, що в ній багато сили, бо якби ми були жертвами, а не воїнами – ми б її сюди не привезли», зазначає засновник БФ «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Разом з митцем над скульптурою працювала команда з 25 людей, багато хто з яких воював на фронті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button