Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 50 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Джерело фото: dev.ua

Українська компанія створила рятувальну капсулу для забезпечення індивідуального захисту під час стихійних лих і надзвичайних ситуацій, пише dev.ua. Зокрема, Resq Pods зможе захистити людину в разі виникнення пожежі, землетрусу, урагану, ракетних обстрілів тощо.

Рятувальна капсула висотою 220 см і вагою 400 кг розроблена з урахуванням архітектурних особливостей будівель та пристосована для розміщення всередині житлових і нежитлових приміщень. Конструкція має подвійну металеву оболонку та наповнена спеціальним полімером всередині.

Також дизайн капсули враховує фізіологічні особливості й базові потреби людини. Завдяки цьому конструкція може витримати обвал багатоповерхівки та захистити людину до моменту порятунку. Під час випробувань капсула витримала падіння з висоти двох поверхів, вибухи складністю 40 кг у тротиловому еквіваленті, вогонь і високі температури.

Всередині капсула обладнана:

  • системою вентиляції (вентиляційними отворами та двома фільтрами, які здійснюють повітрообмін й очищення повітря від диму, пилу і т.д.);
  • автоматизованою системою для аналізу рівня вуглекислого газу та диму, яка автоматично вмикає систему вентиляції у разі надзвичайної ситуації;
  • спеціальними датчиками, які сигналізують рятувальникам про локацію капсули;
  • рацією для зв’язку з рятувальними службами;
  • запасами харчів і води.

Наразі одна капсула виготовляється протягом трьох-чотирьох днів. Загалом, компанія займається розробкою та виробництвом безпекових рішень для індивідуального захисту людей у надзвичайних ситуаціях. Команда тісно комунікує з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та ДСНС. Також обговорюються можливості співпраці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button