Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 53 днів. За цей час ми опублікували 24452 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Dmytro Sydorenko

У підземному переході станції метро «Оболонь» покращили безбар’єрність простору після звернення від активіста, як повідомляє ГО «Пасажири Києва» з посиланням на Telegram-канал maxtram.

У липні завершили капітальний ремонт підземного переходу на Оболоні. Тоді КМДА заявляла, що під час реконструкції були враховані принципи безбар’єрності. Однак з’ясувалося, що відремонтований перехід має низку недоліків. Зокрема, тактильні смуги переривалися на шляху до ліфта, сам ліфт не працював, а тактильні таблички містили плаский «шрифт Брайля».

Після звернення активіста до КМДА з проханням виправити у переході недоліки, які не відповідають ДБН «Інклюзивність та доступність», Департамент транспортної інфраструктури виконав такі роботи:

  • наніс на вхідні двері, що мають прозоре полотно, контрастне маркування для попередження про перешкоду на шляху руху;
  • замінив таблички з імітацією шрифту Брайля на тактильні інформаційні покажчики, які відповідають нормам;
  • розпочав перемовини з «Київським метрополітеном» щодо встановлення безперебійного живлення для відновлення роботи ліфта.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button