Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 59 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У ніч проти четвертого вересня росіяни спрямували на Львів ракети та ударні дрони. Пошкоджено десятки будинків, зокрема у центрі міста, наразі відомо про сімох загиблих.

Фото: ДСНС

У трьох лікарнях Львова перебувають 47 постраждалих. Щонайменше семеро перебувають у тяжкому стані, медики борються за їхні життя. Рятувальники продовжують пошуки людей з-під завалів, повідомляє МВС.

«На одній з локацій на дуже обмеженій території є велика глибина завалу. Під ним ще можуть бути люди», — повідомив голова ОВА Максим Козицький.

Серед загиблих є троє дітей, також семеро дітей — серед поранених. Зокрема, загинула майже уся сім’я — Євгенія з трьома доньками, Яриною, Дариною та Емілією. Живим залишився лише чоловік Ярослав.

За словами міського голови Андрія Садового, пошкоджено 50 будинків, зокрема в історичній частині Львова. Горіли житлові будинки в районі головного вокзалу. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника.

Шість будинків відселятимуть. Не працюватимуть дві школи (Арніка та №17), руйнувань зазнали два медичні заклади.

Пошкоджено щонайменше сім пам’яток архітектури в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Зокрема це Центр спортивної медицини і реабілітації на вулиці Коновальця, розміщений в історичній віллі Юзефи Франці 1893 року. Там вибито понад 70 вікон із рамами. У шести кабінетах впала стеля, відірвані батареї.


За даними Повітряних сил, сьогоднішня атака по Україні включала 13 ракет, зокрема «Кинджали» та «Іскандери», а також 29 дронів-«шахедів». Із них збито сім ракет і 22 безпілотники.

У Кривому Розі росіяни влучили по готелю. Постраждали щонайменше п’ятеро людей, серед них десятирічна дитина. Будівля готелю частково зруйнована, пошкоджені і житлові будинки поруч.


На Сумщині внаслідок російських ударів КАБами за добу поранені три людини. Крім цього, пошкоджень зазнали приватні будинки, навчальний заклад, залізничний транспорт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button