Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 54 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: oprac. mal

У польському селі Клудзиці зберегли дерево, яке росло на шляху будівництва нової дороги, повідомляє Radio Łódź.

Сосна має статус пам’ятки природи. За місцевою легендою, її посадили солдати армії Наполеона на початку ХІХ століття, прямуючи на схід, аби позначити своє просування.

Дерево опинилося на шляху трасування автодороги з Белхатува до Уязду. Через щільну забудову в цій ділянці було небагато варіантів. Однак місцеві мешканці виступили проти зрубування сосни та домоглися коригування проєкту.

Фото: Monika Gosławska

Тож сосну обвели двома смугами руху. Вийшло навіть краще, ніж планувалося, адже утворений острівець тепер слугує шиканою — викривленням дороги, що уповільнює рух.


«Ми жартуємо, що це таке маленьке карусельне перехрестя в Клудзицях, та водночас це елемент безпеки руху, оскільки дорожня шикана уповільнює рух. Якби там була пряма ділянка, то існував би ризик перевищення швидкості водіями», — розповідає місцевий депутат Маріуш Стобецький.

На цій ділянці, оскільки вона пролягає крізь населений пункт, швидкість обмежено 50 км/год, але біля самої сосни знижено до 30 км/год.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button