Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 54 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: SG-IMBTUDD, CC BY-SA 4.0

У німецькому Дрездені в ніч проти 11 вересня обвалилася велика частина моста Кароли через річку Ельба, повідомляє DW.

Фото: StMH, CC BY-SA 4.0

У воду впав сегмент приблизно сто метрів завдовжки. По цій ділянці було прокладено трамвайні колії та пішохідні доріжки.

Фото: x.com/dirk_adam

Обвал дивом минувся без постраждалих. За 18 хвилин до цього по мосту проїхав трамвай. Незабаром після третьої ночі частина мосту обвалилася у воду, пише tagesschau.

Усі підступи до мосту Кароли наразі перекрито, включно з веломаршрутом вздовж Ельби. За даними міської влади, іншим частинам мосту також загрожує обвалення. Причина аварії поки що незрозуміла.

Внаслідок аварії пошкоджено дві великі лінії теплопостачання. Вся система теплопостачання Дрездена вийшла з ладу. Вилилися потоки гарячої води й затопили частину узбережжя.

Міст Кароли, Каролабрюке — один із чотирьох мостів Дрездена. Оригінальну конструкцію збудували у 1892-1895 роках.

Однак перед завершенням Другої світової війни підрозділи Ваффен-СС підірвали міст, щоб зупинити наступ радянських військ. Згодом міст було повністю демонтовано й на його місці у 1971 році відкрили фактично новий міст. Проклали чотирисмугову автомагістраль і трамвайну колію.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button