Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 302 днів. За цей час ми опублікували 26346 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/UkraineMFA/

До гастрономічного путівника Michelin вперше включили ресторан української кухні, повідомляє Міністерство закордонних справ.

Ресторан Anelya розташовано в Чикаго. 2023 року власник і шефкухар Джонні Кларк відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож надихнула його створити ресторан, який би просував українську традиційну та сучасну кухню в США.

Фото: anelyarestaurant.com

У меню Anelya є борщ із качкою; вареники з вишнею, рикотою та білим шоколадом; полтавські галушки з куркою і грибами; фарширований перець, який називають голубцями; банош; гречана каша; деруни; кров’янка.

Фото: anelyarestaurant.com

На десерт пропонують київський торт, наполеон з кремом з чорного чаю та солодку ряжанку. З напоїв готують авторський коктейль із джином та буряковим квасом.


Путівник видає компанія з виробництва шин Michelin з 1900 року.

У гіді «Мішлен» присутній празький ресторан середземноморської кухні La Veranda, заснований рестораторами з Одеси Юрієм Колесником і Савелієм Лібкіним.

У 2018 році автори «Мішлен» написали про київського шефа Ярослава Артюха та згадали його київський ресторан «Канапа».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button