Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/UkraineMFA/

До гастрономічного путівника Michelin вперше включили ресторан української кухні, повідомляє Міністерство закордонних справ.

Ресторан Anelya розташовано в Чикаго. 2023 року власник і шефкухар Джонні Кларк відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож надихнула його створити ресторан, який би просував українську традиційну та сучасну кухню в США.

Фото: anelyarestaurant.com

У меню Anelya є борщ із качкою; вареники з вишнею, рикотою та білим шоколадом; полтавські галушки з куркою і грибами; фарширований перець, який називають голубцями; банош; гречана каша; деруни; кров’янка.

Фото: anelyarestaurant.com

На десерт пропонують київський торт, наполеон з кремом з чорного чаю та солодку ряжанку. З напоїв готують авторський коктейль із джином та буряковим квасом.


Путівник видає компанія з виробництва шин Michelin з 1900 року.

У гіді «Мішлен» присутній празький ресторан середземноморської кухні La Veranda, заснований рестораторами з Одеси Юрієм Колесником і Савелієм Лібкіним.

У 2018 році автори «Мішлен» написали про київського шефа Ярослава Артюха та згадали його київський ресторан «Канапа».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button