Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото з толоки для аналогічного проєкту на Куренівці

Активісти створюють на київському Подолі новий сад, повідомляють громадські організації «ДІЙ Україна» (DIY Ukraine) та «Притисько-Микільська».

На вулиці Притисько-Микільській 3 раніше стояла історична будівля, її знесли у 1985 році. Відтоді це місце заросло і перетворилося на звалище.

Ділянка у 2015 році. Зображення з Google Maps

Тут планують облаштувати громадський простір — «дзен-парк», де мешканці можуть самостійно вирощувати садовину та городину. Команда розробляє концепцію вертикального саду.

Ініціатива належить данському урбаністові Мікаелю Колвіллу-Андерсену, який раніше запустив створення саду на вулиці Кирилівській. Передбачається що сад на Подолі буде «травма-інформованим простором», тобто з поверхнями та рослинами, які максимально заспокоюють.

Попередній ескіз саду

Щосуботи та щонеділі з 10:00 до 17:00 проводять толоки, й наразі волонтери розчистили 50% території.

Долучитися можуть всі охочі. За можливості просять приносити з собою пили, лопати, граблі. Команда забезпечує рукавичками і водою, тож просять прихопити з собою горнятко чи пляшку для води, аби не множити пластикові відходи.


Сміття на ділянці дуже багато. Обабіч розташовано Фролівський монастир та Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, котрі роками викидали на пустир свої відходи: лахміття, старі меблів, обладнання, протезні гільзи, навіть черепи тварин.

Фото: facebook.com/diy.ukraine.urbanism

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button