Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Vienna Reyes / Unsplash

Стадіон Сантьяго Бернабеу в Мадриді скасував заплановані концерти через скарги місцевих мешканців на шум, повідомляє Guardian.

Стадіон було збудовано у 1947 році, він є домашньою ареною футбольного клубу «Реал Мадрид». У 2019 році клуб вирішив перетворити його на концертний майданчик, аби поза матчами заробляти на шоу, і взявся за реновацію, яка тривала п’ять років. Зокрема, було збудовано дах.

Кінцева сума, за даними Mundo Deportivo, склала 893 мільйони євро, а економіст Ектор Моедано, включивши банківські відсотки, нарахував 1,17 мільярда євро.

Дах над ареною. Фото: Вікіпедія

Коли на стадіоні почалися концерти, виявилося, що місцеві жителі від цього не в захваті. Одна справа — терпіти час від часу футбольні матчі, й інша — коли постійно до пізньої ночі лунає гучна музика, а п’яні музичні фанати розміщуються у парках і справляють нужду на стіни будинків.

В офіційному зверненні «Реал Мадрид» наголосив, що провів звукоізоляцію арени, однак цього виявилося недостатньо для дотримання всіх міських регуляцій. Клуб обіцяє вжити додаткових заходів, що дозволять проводити на стадіоні концерти.

Деякі концерти місцевих виконавців, таких як Dellafuente, Aitana і Lola Índigo, перенесли на наступний рік, а фестиваль корейської попмузики довелося скасувати остаточно. Aitana написала на своїй сторінці, що кілька годин перебувала у стані шоку, дізнавшись новини.


Представник групи невдоволених мешканців Хосе Мануель Паредес вважає, що стадіон не вдасться звукоізолювати, бо той не спроєктований для живих концертів, тож рівень шуму «неймовірний». Втім, він тішиться, що пауза принаймні дасть місцевим кілька місяців спокою.

У соцмережах лунали припущення, що концерти скасовують, бо це багатий район Мадрида, тому влада звернула увагу на скарги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button