Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 309 днів. За цей час ми опублікували 26391 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/vuhliancha/

Наприкінці серпня на вулиці Шевченка 41А у Львові відкрився стритфуд «Вуглянча», де готують бойківські страви. Бойки — етнографічна група українців, розселена на схилах Карпат.

Етнокафе запустила команда львівського ресторану «Бойківська гостина». Команда їздила в експедицію досліджувати бойківську кухню та виявила у селі Мшанець приготований у печі бездріджевий хліб, якй називають «вуглянча». Ця назва й надихнула на створення бойківського стритфуду.

Бойківську кухню дещо адаптували до сучасної гастрокультури, зокрема вуличної їжі. Більшість страв намагаються готувати у печі, але є також і копченості.

Власне, вуглянчу подають у форматі сендвічів, наприклад із куркою та сиром будз або з яловичою котлетою. Соуси готують зі сметани та бринзи. У меню також є супи, салати, м’ясні й рибні страви, а також пиво та настоянки: калганівка, медовуха тощо.

Дещо з меню:

  • їжка (курячий росіл) — 82 гривні
  • книш із картоплею і капустою — 82 гривні
  • пироги (вареники) з картоплею — 76 гривень
  • токан — 116 гривень
  • пструг (форель) смажений на решітці — 126 гривень за 100 грам
  • цибулячки вуджені (ковбаски) — 60 гривень за 100 грам
  • бульбочка такой із ринки — 58 гривень
  • штрудель ябчаний — 80 гривень за 100 грам
  • вар (напій, різновид слов’янського збитня) — 25 гривень

Борщ готують за рецептом із трьома «росолами», на основі огіркового розсолу, м’ясного навару та сметанної підливи, без засмажки.


У закладі продають також бойківську продукцію, зокрема домашні закрутки, карпатський чай і мед.

Страви можна з’їсти у залі закладу, на терасі, взяти з собою або замовити на сайті чи у Glovo. «Вуглянча» працює з 11:00 до 21:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button