У Львові відкрився заклад із бойківським стритфудом
У меню можна знайти цибулячки, їжку, токан, а також бульбочку такой із ринки.
У меню можна знайти цибулячки, їжку, токан, а також бульбочку такой із ринки.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 119 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Наприкінці серпня на вулиці Шевченка 41А у Львові відкрився стритфуд «Вуглянча», де готують бойківські страви. Бойки — етнографічна група українців, розселена на схилах Карпат.
Етнокафе запустила команда львівського ресторану «Бойківська гостина». Команда їздила в експедицію досліджувати бойківську кухню та виявила у селі Мшанець приготований у печі бездріджевий хліб, якй називають «вуглянча». Ця назва й надихнула на створення бойківського стритфуду.
Бойківську кухню дещо адаптували до сучасної гастрокультури, зокрема вуличної їжі. Більшість страв намагаються готувати у печі, але є також і копченості.
Власне, вуглянчу подають у форматі сендвічів, наприклад із куркою та сиром будз або з яловичою котлетою. Соуси готують зі сметани та бринзи. У меню також є супи, салати, м’ясні й рибні страви, а також пиво та настоянки: калганівка, медовуха тощо.
Дещо з меню:
Борщ готують за рецептом із трьома «росолами», на основі огіркового розсолу, м’ясного навару та сметанної підливи, без засмажки.
У закладі продають також бойківську продукцію, зокрема домашні закрутки, карпатський чай і мед.
Страви можна з’їсти у залі закладу, на терасі, взяти з собою або замовити на сайті чи у Glovo. «Вуглянча» працює з 11:00 до 21:00
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті