Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 60 днів. За цей час ми опублікували 24510 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/vuhliancha/

Наприкінці серпня на вулиці Шевченка 41А у Львові відкрився стритфуд «Вуглянча», де готують бойківські страви. Бойки — етнографічна група українців, розселена на схилах Карпат.

Етнокафе запустила команда львівського ресторану «Бойківська гостина». Команда їздила в експедицію досліджувати бойківську кухню та виявила у селі Мшанець приготований у печі бездріджевий хліб, якй називають «вуглянча». Ця назва й надихнула на створення бойківського стритфуду.

Бойківську кухню дещо адаптували до сучасної гастрокультури, зокрема вуличної їжі. Більшість страв намагаються готувати у печі, але є також і копченості.

Власне, вуглянчу подають у форматі сендвічів, наприклад із куркою та сиром будз або з яловичою котлетою. Соуси готують зі сметани та бринзи. У меню також є супи, салати, м’ясні й рибні страви, а також пиво та настоянки: калганівка, медовуха тощо.

Дещо з меню:

  • їжка (курячий росіл) — 82 гривні
  • книш із картоплею і капустою — 82 гривні
  • пироги (вареники) з картоплею — 76 гривень
  • токан — 116 гривень
  • пструг (форель) смажений на решітці — 126 гривень за 100 грам
  • цибулячки вуджені (ковбаски) — 60 гривень за 100 грам
  • бульбочка такой із ринки — 58 гривень
  • штрудель ябчаний — 80 гривень за 100 грам
  • вар (напій, різновид слов’янського збитня) — 25 гривень

Борщ готують за рецептом із трьома «росолами», на основі огіркового розсолу, м’ясного навару та сметанної підливи, без засмажки.


У закладі продають також бойківську продукцію, зокрема домашні закрутки, карпатський чай і мед.

Страви можна з’їсти у залі закладу, на терасі, взяти з собою або замовити на сайті чи у Glovo. «Вуглянча» працює з 11:00 до 21:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button