У Львові відкрився заклад із бойківським стритфудом
У меню можна знайти цибулячки, їжку, токан, а також бульбочку такой із ринки.
У меню можна знайти цибулячки, їжку, токан, а також бульбочку такой із ринки.
Наприкінці серпня на вулиці Шевченка 41А у Львові відкрився стритфуд «Вуглянча», де готують бойківські страви. Бойки — етнографічна група українців, розселена на схилах Карпат.
Етнокафе запустила команда львівського ресторану «Бойківська гостина». Команда їздила в експедицію досліджувати бойківську кухню та виявила у селі Мшанець приготований у печі бездріджевий хліб, якй називають «вуглянча». Ця назва й надихнула на створення бойківського стритфуду.
Бойківську кухню дещо адаптували до сучасної гастрокультури, зокрема вуличної їжі. Більшість страв намагаються готувати у печі, але є також і копченості.
Власне, вуглянчу подають у форматі сендвічів, наприклад із куркою та сиром будз або з яловичою котлетою. Соуси готують зі сметани та бринзи. У меню також є супи, салати, м’ясні й рибні страви, а також пиво та настоянки: калганівка, медовуха тощо.
Дещо з меню:
Борщ готують за рецептом із трьома «росолами», на основі огіркового розсолу, м’ясного навару та сметанної підливи, без засмажки.
У закладі продають також бойківську продукцію, зокрема домашні закрутки, карпатський чай і мед.
Страви можна з’їсти у залі закладу, на терасі, взяти з собою або замовити на сайті чи у Glovo. «Вуглянча» працює з 11:00 до 21:00
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті