Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 68 днів. За цей час ми опублікували 24504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : tvoemisto.tv

Днями Львів отримав нагороду за підвищення доступності громадського транспорту та міської інфраструктури в умовах воєнних дій на Конгресі нової мобільності, що відбувся в Лодзі, Польща.

Конгрес нової мобільності, який відбувся в Лодзі, є одним з найбільших заходів, присвячених сталому транспорту та інноваціям у сфері мобільності в Центральній та Східній Європі. Він організовується щорічно і залучає політиків, представників органів влади, дипломатів, науковців та ключових гравців ринку електромобільності.

Мета Конгресу — обговорити шляхи впровадження безвуглецевого транспорту, покращення якості повітря, розвитку інфраструктури та забезпечення сталого розвитку міст.

Заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка зазначив, що включення до індексу розумної мобільності допоможе місту залучити додаткові ресурси для обміну досвідом та інвестицій у сферу міської мобільності.

Оскільки навіть зараз попри припинення капітальних інвестицій, Львів продовжує облаштовувати безбар’єрне середовище для всіх груп населення, враховуючи збільшення кількості людей з травмами через повномасштабне вторгнення.

Яка ситуація з підвищенням доступності у Львові зараз :

  • На сьогодні 52% громадського транспорту у Львові пристосовано для людей з інвалідністю
  • 75% зупинок є доступними або частково доступними
  • 69% пішохідних переходів освітлено
  • облаштовано 317 звукових пристроїв на світлофорах.

Також варто зазначити що в рамках покращення мобільності міста в середині вересня у Львові проходив Другий всеукраїнський форум міської мобільності.

Там було зазначено, що у Львівській громаді налічується 277 зупинок: 133 перебувають на балансі міських районних адміністрацій, 114 — на балансі Львівської обласної військової адміністрації та 30 — на балансі Служби автомобільних доріг.

Із зупинок, що перебувають на балансі міста, 47% є доступними або частково доступними. Зупинки, якими опікуються ЛОВА та Служба автомобільних доріг, мають часткову доступність на рівні 10,5% та 70% відповідно.

Також було оговорено досвід впровадження інклюзивного таксі, наголошено, що наголосила, що місто продовжує консультувати бізнес, щодо облаштування доступності в кафе, готелях, ресторанах. Оскільки статистично міським транспортом більше користуються жінки, то проводиться робота для облаштування місць для дитячих візочків у транспорті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button