Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 68 днів. За цей час ми опублікували 24504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Видавництво «Основи» оголосило про перевидання чотирьох класичних творів української літератури, доповнених реставрованими текстами та сучасними ілюстраціями.

До списку входять:

  • «Місто» Валер’яна Підмогильного
  • «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького
  • «Тигролови» Івана Багряного
  • «Лісова пісня» Лесі Українки.

Книги вже доступні для передзамовлення на сайті видавництва.

Оновлені видання включають відреставровані тексти, відновлені за першодруками та перевірені на відповідність оригінальній волі авторів. У серії також представлені ілюстрації від сучасних художників, зокрема Максима Павлюка, Lera Sxemka та Поліни Дорошенко.

Ілюстрація з книги

Видавництво «Основи» було засноване у 1992 році та спеціалізується на випуску української класичної та сучасної літератури. Перші ілюстровані видання української класики від «Основ» з’явилися після Революції Гідності, спричинивши хвилю зацікавлення українським модернізмом. Завдяки цьому популярність класичних творів значно зросла.

Ілюстрація з книги

Нові видання також супроводжуються післямовами відомих літературознавців, що розширюють контекст творів для сучасного читача.

Нагадуємо, що Видавництво «Основи» спільно з видавництвом Stretovych видали культову працю Соломії Павличко «Дискурс модернізму в українській літературі».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button