Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 68 днів. За цей час ми опублікували 24504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зображення: voodoomonkey.eu

Польський бренд Voodoo Monkey випустив горілку та інші алкогольні напої в тюбиках. Виробника звинуватили у спробі «споїти дітей», адже в подібній упаковці зазвичай продаються соки та пюре, повідомляє Business Insider Polska.

«Те, що ви робите, є чистим злом. Якщо ви вже намагаєтеся споїти наших дітей, чому б вам не почати продавати їм зброю, — заявив спікер Сейму Шимон Головня. — Я щиро сподіваюся, що карма повернеться до вас і ваша жадібність покарає вас самих, і що бойкот із боку споживачів покаже вам, що з батьками не варто жартувати».

Прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив, що з проблемою «алкотюбиків» розбиратиметься міністр сільського господарства та попередив про «персональні наслідки».

Зображення: voodoomonkey.eu
Дитячі фруктові пюре для порівняння. Фото: x.com/cehaujotbei

Міністерка освіти Барбара Новацька заявила, що була шокована як матір. Однак визнала, що продаж алкоголю в тюбиках не порушує закон. Міністерска припустила, що в Польщі слід змінити законодавство, аби попередити такі випадки.


Voodoo Monkey заявили, що пакетики обрали просто з міркувань практичності як альтернативу скляній тарі, а також наголосили, що упаковка має чітке та видиме маркування, акцизні марки, на ній вказано процент алкоголю. Звинувачення у тому, що продукція нібито спонукає неповнолітніх випивати, виробник назвав «абсурдними».

Поляки звернули увагу, що бренд Voodoo Monkey належить польській компанії OLV, яка, зокрема, виробляє фруктові муси Ovolovo в такі самій упаковці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button