Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 69 днів. За цей час ми опублікували 24518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : Tokyo Lens

Проблема високої вартості житла у Токіо вкрай актуальна. Це призводить до не звичних архітектурних рішень. Як от популярний у мережі трикутний будинок.

фото : Tokyo Lens

Він розташований на п’ятикутному перехресті в районі Неріма, будівля трикутної форми має п’ять поверхів. Відома як «Трикутний будинок» або Sankaku, вона вражає своєю нетрадиційною архітектурою.

Попри те, що всередині простір дуже обмежений, всі квартири (окрім однієї) заселені. Основною проблемою квартири є вузькі, круті сходи, по яких небезпечно пересуватися.

Житлова площа становить лише 11 квадратних метрів, але власник зміг розмістити тут кухню та облаштувати ванну кімнату з вікном, що робить квартиру більш комфортною.

Втім, у приміщенні немає власного туалету — мешканцям доводиться користуватися спільним санвузлом на кожному поверсі.

Вартість оренди квартири становить приблизно 40 000 єн на місяць (близько 270 євро), що робить її доступною для тих, хто шукає бюджетне житло в Токіо.

Проте даний будинок не єдиний у категорії маленького житла у столиці.

фото : japantimes

Там постійно з’являтися нові мікроквартири, так звані «кімнати на три татамі» (таку площу займають три традиційні японські підлогові мати).

Ці надзвичайно маленькі помешкання пропонуються забудовником Spilytus ще з 2015 року, і попит на них залишається стабільно високим: понад 1,500 мешканців живуть у 100 будівлях.

фото : Норіко Хаящі для The New York Times

Мікроквартири мають удвічі менший розмір за середню студію в Токіо, але майже 4 метрові стелі та антресоль для сну дозволяють ефективно використовувати простір. У квартирі можна розмістити пральну машину, холодильник, диван та робочий стіл.

Вартість оренди становить від $340 до $630 на місяць, що на кілька сотень доларів дешевше за інші студії у схожих районах.

Квартири розташовані поблизу популярних районів, таких як Хараджуку, Накемегуро та Шібуя, де зазвичай високі ціни на житло.

фото : Норіко Хаящі для The New York Times

Також серед компактних японських будинків популярний один площею 36,17 м² , який був побудований у лютому 1991 року.

Він розташований у районі Кіта, на околицях Токіо, де нещодавно були виставлені на продаж квартири за 55 тисяч доларів.

Попри невеликий розмір, будинок знаходиться поруч зі станцією Akabane-Iwabuchi на Tokyo Metro і за дев’ять хвилин пішки від станції Akabane на JR Line, що робить його зручним для жителів столиці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button