Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 69 днів. За цей час ми опублікували 24520 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото : Сергій Супинскький для BBC.

В Бородянці відбулася презентація 3D-інструменту, розробленого литовським Агентством розвитку будівельного сектору (SSVA), для планування відновлення міста після війни.

До війни тут мешкало 13 тисяч осіб, але внаслідок бойових дій було зруйновано 144 будівлі, а збитки становлять 140 мільйонів євро.

Розроблена литовським Агентством розвитку будівельного сектору (SSVA) 3D-модель міста покликана розв’язувати наступні задачі :

  • Інструмент дозволяє досліджувати будь-яку територію селища дистанційно, використовуючи панорамний огляд з різних кутів і точок, зокрема з повітря.
  • Містить набір даних для точного вимірювання відстаней, з похибкою близько 5 см, що робить його ефективним для аналізу будівель, що своєю чергою дозволить планувати висоту будівель і враховувати освітленість території, що важливо як для приватного, так і багатоквартирного будівництва
  • Є частиною загальної стратегії зі створення єдиного національного порталу геоданих для України.
  • Платформа сприятиме залученню бізнесу та інвесторів завдяки можливості дистанційного аналізу земельних ділянок.
фрагмент презентації 3D моделювання. З телеграма Ірина Захарченко

Окрім цього, система автоматизує адміністративні послуги та підвищує прозорість комунікацій з громадськістю і потенційними інвесторами, зменшуючи антикорупційні ризики.

На даному етапі спеціалісти Бородянської селищної ради проходитимуть навчання для правильного використання платформою у своїй роботі. Особливо нею зацікавилися у відділі містобудування, архітектури і капітального будівництва  БСР.

Також у Гостомелі презентували проєкт будівництва житлового мікрорайону на місці зруйнованих російськими обстрілами

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button