Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 71 днів. За цей час ми опублікували 24539 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Соцмережі Віталія Кличко

За результатами аудиту Державної аудиторської служби України, комунальне підприємство «Київський метрополітен» переплатило близько 160 мільйонів гривень за транспортування польских вагонів.

Середня ринкова ціна транспортування одного вагону з Варшави до Києва становить 500 000 гривень, але «Київський метрополітен» заплатив 3,15 мільйони за кожен з 60 вагонів.

Перевізник, який отримав цей контракт, вперше надавав такі послуги, і його діяльність впродовж 2022-2023 років не відзначалася іншими проєктами на ринку.

Держаудитслужба направила до поліції запит на розслідування після того, як аудиторів не допустили до додаткової перевірки.

Нагадуємо, що сьогодні на маршрут зеленої гілки київського метро вийшов третій поїзд з вагонів, отриманих від Варшави. Перший – було запущено в листопаді 2023 року, другий — у квітні 2024-го. Усього Варшава передала Києву 60 вагонів метро. Частину з них використовують для ремонту інших вагонів, а решту адаптують для роботи.

Також зазначаємо, що Київ отримав кредит від ЄІБ на 50 мільйонів євро для оновлення метро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button