Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 75 днів. За цей час ми опублікували 24566 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : inlviv

10 жовтня 2024 року на території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні пройде фестиваль Kulparkiv Fest, присвячений Всесвітньому дню психічного здоров’я.

  • Коли : 10 жовтня (четвер), початок 10:00.
  • Місце : вул. Кульпарківська, 95
  • Вартість : безкоштовно

Фестиваль має на меті не лише розважити гостей, але й привернути увагу до важливості підтримки психічного здоров’я в умовах постійного стресу, викликаного війною. Ця подія допоможе громаді краще зрозуміти людей з психічними розладами та побачити їх як звичайних членів суспільства.

Організатори нагадують, що постійний стрес, тривоги та втрати стають щоденними реаліями для мільйонів людей. У таких умовах важливо не лише обговорювати проблеми психічного здоров’я, але й активно підтримувати один одного та приділяти увагу турботі про себе.

Це допомагає зменшити емоційне напруження, зберігати рівновагу та стійкість у цей складний час.

Програма фестивалю включає частування, концерт, майстер-класи з релаксації, арттерапії, садівництва та рукоділля.

Відвідувачі також матимуть змогу поспілкуватися з тваринами контактного звіринця, де є вольєри з овечками, козликами та мініатюрними свинками.

фото з соцмереж Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні

Kulparkiv Fest проводиться щорічно та спрямований на зменшення стигматизації психічних захворювань, а також на популяризацію сучасної психіатричної допомоги.

Також варто зазначити перлину фестивалю — саму будівлю клінічної лікарні, яка точно додасть атмосфери заходу.

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня з висоти пташиного польоту

Її будівництво було розпочато ще у 1870 році. Перші корпуси з’явилися через п’ять років, а з 1891 по 1894 рр. додали ще дві будівлі для інфекційного та туберкульозного відділень.

У 1905-1907 рр. було зведено шість лікувальних павільйонів, інфекційне відділення та інші споруди.

Лікарню електрифікували в 1924 році, а в 1930 році побудували водогін та водонапірну вежу. У 1988 році додали нові корпуси для лікувально-виробничих майстерень.

У 2021 році на території лікарні було створено парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва «Кульпарків».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button