Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 76 днів. За цей час ми опублікували 24578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Лівий берег»

Волонтерське об’єднання «Лівий берег» номінували на архітектурну премію Дорфмана Королівської академії мистецтв Великої Британії, повідомляє DTF.

Премію Дорфмана вручають проєктам, які «переосмислюють майбутнє архітектури, враховуючи географічні та соціально-політичні виклики». На цьогорічну премію претендують також три проєкти з Німеччини, Марокко, Сербії/Швейцарії.

«Лівий берег» базується у Києві й відпочатку працював на лівому березі Дніпра, звідки й назваю Об’єднання відновлює дахи пошкоджених росіянами житлових будинків, громадских будівель і шкіл у Чернігові, Харкові та Київській області.

Від травня 2022 року відновили понад 300 дахів. Бюджет на кожен проєкт становить приблизно дві тисячі євро.

«Лівий берег» також організовує виставки за кордоном, щоб привернути увагу до наслідків російської агресії.

Об’єднання співпрацювало з лейблом Standard Deviation над аудіовізуальним проєктом Ridne: про роботу волонтерів в деокупованому селі Прудянка Харківської області. Відео зняв Роман Хімей, а саундтрек до нього створила noorj, музикантка родом з Криму.


«Група звертається до одного з головних принципів архітектури як практики: підтримання почуття ідентичності спільноти, — зазначає журі премії. — Це жест, що дає надію людям, які живуть на цих територіях. Створення архітектури, що протистоїть руйнуванню, особливо в момент, коли йдеться про повне знищення, має велике значення».

Фіналісти конкурсу презентують свої роботи журі 31 жовтня. Переможець отримає 10 тисяч фунтів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button