Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 76 днів. За цей час ми опублікували 24578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : 5ua

Відбулася презентація Білої книги на тему «Запровадження системи штрафних балів для підвищення безпеки дорожнього руху в Україні».

Організатори, представники Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) підкреслюють важливість впровадження цієї системи, яка вже довела свою ефективність у країнах ЄС. Вона діє як превентивний інструмент для зниження порушень та підвищення безпеки на дорогах.

Так пропонується наступне:

  • Збільшити штрафи за певні порушення правил дорожнього руху, зокрема проїзд на червоне світло, порушення на перехрестях, обгони та перехід пішохідних переходів;
  • За повторні порушення протягом року штрафи зростуть у 2-3 рази;
  • За три порушення — до 10 разів, з можливістю позбавлення водійських прав на пів року;
  • ЦЕДЕМ наполягають на впровадженні обов’язкових штрафних балів, які будуть додаватися до штрафів за порушення ПДР

В рамках проєкту вже є зареєстрований законопроєкт №6502, у парламенті, який пропонує автоматичне позбавлення водійського посвідчення, якщо водій протягом року набере більше 12 штрафних балів.

Якщо водійське посвідчення видано менш року тому, достатньо отримати вісім балів для того, щоб втратити права. Важливо, що цей процес не вимагатиме судового розгляду, а буде виконуватись адміністративним шляхом.

Проте ще залишаються питання щодо їх застосування до порушень, зафіксованих автоматичними системами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button