Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 81 днів. За цей час ми опублікували 24617 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : thebiggestcitiesinchina

Китайський блогер, на ім’я Джексон, відомий під псевдонімом @journeyofjackson, опублікував відео, в якому показав, як він добирається на роботу у місті Чунцін.

Джексон привернув увагу своїх підписників завдяки унікальним відео про футуристичні міські ландшафти Китаю, зокрема місто Чунцін, яке він називає найбільш кіберпанковим.

@journeyofjackson Why is commuting to work in Chongqing so hard? #chongqing #重庆 #chinatravel #cyberpunk ♬ original sound – Jackson

У цьому відео показано, як він пересувається містом, не спускаючись нижче 10-го поверху, що підкреслює складну багаторівневу інфраструктуру цього мегаполісу.

Джексон виходить з будинку високо над землею, показує, як метро їздить крізь будівлі, показує міську площу на 22 поверсі хмарочоса та фільмує поїздку автобусом височезними естакадами.

Чунцін є містом з населенням понад 30 мільйонів людей. Місто розташоване далеко від узбережжя, на крутих пагорбах, між якими протікає річка Янцзи.

фото : thebiggestcitiesinchina

Чунцін першим серед «внутрішніх» міст Китаю (не на морському узбережжі – ред.) відкрився для міжнародної торгівлі. Місто вражає сучасними будівлями та урбаністичними пейзажами.

фото :  zhangyuqiu

Цікавим є метро Чунціна — одна з найбільших транспортних систем у Китаї, і через крутий рельєф дві лінії побудовані над землею, як монорейка.

фото : Tang Yi, Xinhua

Найстаріша лінія, №2, проходить через одну з житлових будівель, а станція Liziba розташована між шостим і восьмим поверхами. Будівля та станція були спроєктовані одночасно.

фото : thebiggestcitiesinchina

Нагадуємо про те, як на місці промислової зони в Шанхаї облаштували ландшафтний парк з горами та водоспадом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button