Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 81 днів. За цей час ми опублікували 24616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото з соцмереж mary.jjane.j

Поліція розслідує обставини ДТП, яка сталася пізно ввечері у цю п’ятницю у центрі Києва. 10 жовтня близько 21:40 на вулиці Саксаганського 24-річний водій автомобіля Mercedes-Benz не впорався з керуванням і виїхав на тротуар, де збив двох людей, що перебували на літній терасі кафе.

  • 24-річну дівчину доставили до лікарні, де, після надання допомоги, її відпустили.
  • 35-річний чоловік звернувся до лікарні самостійно з болем у нозі та отримав медичну допомогу без госпіталізації.
  • Водія перевірили на стан алкогольного сп’яніння, але він виявився тверезим.

Подія набула резонансу через низку постів потерпілих у соцмережах

Потерпілі і їх адвокат розповідають, що представники патрульної поліції на місці події зафіксували ДТП на телефон і переглянули відео з камери, проте на прохання скласти протокол або заяву відмовили.

Також відмовилися забрати ключі у водія, щоб він не покинув місце аварії. Дані потерпілих не були внесені, хоча присутні наполягали на цьому. Через таку поведінку був викликаний інший наряд, але ситуація, за словами потерпілих, залишилася без змін.

фото з соцмереж mary.jjane.j

На місце ДТП прибула власниця автомобіля блогерка Лідія Сметана, разом з адвокатом Геннадієм Подвезько. У потерпілих виникли підозри про співпрацю поліції з адвокатом, оскільки справу оформлювали швидко, і можливо приховували важливі деталі. При спробі зафіксувати документ з «неправдивими» свідками, адвокат ніби-то застосував фізичну силу до присутніх.

Також у адвоката потерпілих є питання, чому досі не внесено відомості про ДТП до ЄРДР, враховуючи тілесні ушкодження потерпілих. Не зрозуміло, чому не розпочато досудове розслідування щодо адвоката водія, який на відео застосовує фізичну силу, і чому слідчі не провели інших розшукових дій, окрім протоколу огляду місця ДТП.

Зі своєї сторони власниця автомобіля зазначає, що її водій доставляв речі до Палацу спорту на концерт гурту Океан Ельзи та не впорався з керуванням на повороті, виїхав на тротуар, де знаходився літній майданчик кафе. Вона запевнила, що тримає ситуацію під особистим контролем. Також Лідія додала, що перебуває у важкому емоційному стані та зараз отримує погрози.

Коментарі:

    IhorZinchenko :

    Капець 🙁 Телефонне право повертається?

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button