Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 81 днів. За цей час ми опублікували 24616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Вулиця Хлібна, озеленення. Візуалізація: Drozdov & Partners

Архітектурне бюро Drozdov & Partners представило ескізний проєкт житлового простору у колишньому промисловому районі Львова. Зараз ця територія трансформується. Однією з головних цілей команди стало знайти типологію житла, яка могла б одночасно формувати простір для розвитку спільнот мешканців і розумно розділити пиватні та публічні простори.  

Макет будівлі

Типологія міських вілл та курдонерів

Проєкт ґрунтується на концепції поєднання міських вілл, які формують напіввідкриті двори — курдонери. Курдонери забезпечують зв’язок із міським простором та створюють комфортне середовище для мешканців. Вони сприяють формуванню відчуття спільноти, водночас надаючи кожному мешканцю можливість зберегти приватність завдяки зонуванню та озелененню.

Курдонер

Озеленення та природні матеріали

Курдонери сплановані таким чином, щоб озеленення виконувало функцію бар’єру між приватними та спільними зонами. Висаджуються дерева, чагарники, злакові та багаторічні рослини. Усі елементи простору виконані з використанням натуральних матеріалів, таких як дерево для меблів та дитячих майданчиків. Різні текстури, фракції матеріалів та композиції озеленення роблять простір не монотонним, а насиченим. Усі елементи простору є інклюзивними, створюючи зручне та доступне середовище для всіх мешканців.

Курдонер

Значення вулиці Хлібної

Особливу увагу приділено перетворенню вулиці Хлібної на місце зустрічей, спілкування та відпочинку. Вулиця трансформується в простір для активного життя громади, завдяки чіткому зонуванню пішохідних доріжок, велосипедних доріжок та місць для відпочинку в лінійному парку, який поглинає шум вулиці. 

Квартири з відкритими видами та простором для життя

Типологія міських вілл дозволяє максимізувати кількість кутових квартир із чудовими видовими розкриттями та природним провітрюванням. Житлові будинки мають часткову дотичність – вони стикаються балконами-галереями, проте завдяки відгородженням зберігають приватність мешканців. Це дозволяє поєднувати відчуття сусідства та особистий простір мешканців кожної квартири, який може мати різне використання. 

    Коментарі:

      Mike :

      журба а не проект…. в нас роблять і цікавіші проекти.

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button