Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 82 днів. За цей час ми опублікували 24629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : vn.com.ua

Незалежна команда журналістів і юристів-антикорупційників Bihus.info, провела розслідування щодо одного з найвпливовіших чиновників столиці — Володимира Прокопіва, заступника міського голови Віталія Кличка. Перший впродовж десяти років займає ключові позиції в Київраді.

Володимир Прокопів, завдяки своїй обережності в заявах, зумів уникнути скандалів за роки політичної кар’єри. Проте розслідування показало, що Прокопів та його родина володіють значною кількістю елітної нерухомості, включаючи квартири, комерційні приміщення та будинки, що піднімає питання, щодо походження цих активів. Хоча сам Прокопів стверджує, що це все придбано на гроші його дружини та інших членів родини.

Так їм належать наступні статки:

  • Тесть Володимира Прокопіва, Андрій Штурмай, у 2015 році через компанію «ВП СЕРВІС» придбав 600 кв.м нерухомості в кількох районах Києва
ЖК «Паркова Вежа» фото : siltek

Серед них — ЖК «Зелений острів», ЖК «Паркова Вежа» та новобудова на Лівому березі. У 2020 році до цього додалося 150 кв.м в ЖК «Тетріс Холл». На момент покупок він мав мінімальну зарплату, працюючи в «Іванофранківськгазі».

  • Теща Прокопіва, Стелла Штурмай, у 2021 році придбала будинок у «Новій Ходосівці» за 180 тисяч доларів, що не збігається з її офіційними доходами.
  • Дружина Прокопіва, Віра, у 2021 році інвестувала 13 мільйонів гривень у комерційне приміщення в ЖК «Теремки» та придбала квартиру в ЖК «Хеппі Хаус» за два мільйони гривень, що було вдвічі дешевше за ринкову вартість

На дружину зареєстрована компанія ТОВ «ВП ГРУП», яке після початку повномасштабної війни інвестувало в будівництво ЖК Signature. Компанія перекупила однокімнатну квартиру площею 70 кв.м за 1,4 мільйона гривень через наближеного до Прокопіва Андрія Стеценка.

ЖК Signature фото : lun.ua

Остання покупка родини — комерційне приміщення в ЖК «Метрополь» за три мійльони гривень, що також нижче ринкової ціни.

ЖК “Метрополь” фото : lun.ua

Сам Володимир Прокопів поки не коментує цю ситуацію, також нагадуємо що у новому ЖК в Одесі, власник якого виїхав в Іспанію, добудовують пентхауси на даху.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button