Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 84 днів. За цей час ми опублікували 24648 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : focus.uа

Начальник управління з паркування Сергій Дубенко, повідомив у пості в Фейсбуці, що інспекція отримала більше мільйона гривень надходжень за день.

З цих коштів, 670 тисяч гривень, були зібрані від штрафів за неправильне паркування і перераховані до державного бюджету, а 340 тисяч гривень від оплат за паркування — відправились до бюджету Києва.

Останнім часом інспекція постійно збільшує свій дохід, так після трьох літніх місяців водії Києва внесли до міського бюджету 20,9 млн грн за паркування, з яких у серпні було сплачено рекордні 6,4 млн грн.

Також зазначається, що в серпні кількість паркувальних сесій досягла 90 626. За цей період понад 64 тисяч водіїв отримали штрафи за паркування, зокрема 23 715 — за несплачене паркування, а 25 266 — за порушення правил дорожнього руху.

Надходження до бюджету Києва від штрафів стабільно зростають. На початку року директор Департаменту територіального контролю Києва Михайло Буділов повідомив про збільшення надходжень на 1,5 мільйона гривень, що забезпечило постійний дохід у понад 5 мільйонів гривень щомісяця.

Одна з причин цього зростання — масове ігнорування правил платного паркування.

 Фото: УНІАН

Перевірки, проведені наприкінці 2023 року, показали, що значна частина водіїв не сплачує за паркування. У вересні перевірили 16 881 автомобіль, з яких 6173 (37%) були припарковані без оплати. У жовтні ці показники збільшились: перевірили 18 267 автомобілів, і 6929 з них (38%) не оплатили паркування.

Завдяки посиленню контролю та найму додаткових інспекторів ми бачимо динаміку по збільшенню надходжень. Нагадуємо, що штрафи за порушення правил паркування залежать від їх типу :

  • У більшості випадків сума штрафу складає 255 гривень
  • За повторне порушення може зрости до 680 гривень
  • Якщо авто залишили не за правилами знаків дорожнього руху — 340 гривень
  • У разі створення перешкод або загрози іншим учасникам руху — до 680 гривень
  • Паркування на місцях для людей з інвалідністю карається штрафом від 1020 до 1700 гривень.
  • За порушення паркування на місцях для електромобілів передбачено штраф від 340 до 510 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button