Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 84 днів. За цей час ми опублікували 24643 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : arpbiuro.pl

Студія ARP Manecki Architekci створила багатофункціональний комплекс на території старого кар’єру у гміні Гольча, що в Малопольському воєводстві. Проєкт включає будівлі, інтегровані у скелясті схили, що додає місцевості гармонійного вигляду.Зараз там знаходиться парк сімейного дозвілля Ulina Park.

фото : arpbiuro.pl

Основна будівля комплексу виконує функції ресторану, лабораторії для метеликів та аудиторії, яку можна використовувати як лекційний зал чи кінотеатр.

Озеро з фонтанами та басейн для місцевих жителів додають території особливого шарму.

Перетворення кар’єру відбувалося наступним чином: на початку 2022 року за майже 4 мільйони злотих (приблизно $1 млн) громада відремонтувала під’їзні дороги, встановила освітлення та огорожу, а також відновила наявну будівлю. Наступний етап робіт розпочався у березні минулого року і коштував понад 24 мільйони злотих (приблизно $6 млн).

Було побудовано багатофункціональний павільйон, де у майбутньому планується проводити шоу з участю дракона Улінка, який розкриватиме таємниці Юрських Краківсько-Ченстоховських височин.

фото : arpbiuro.pl

Також було створено водну зону з рекреаційним басейном, водним ігровим майданчиком і резервуаром з 18 мультимедійними фонтанами.

На висоті 35 метрів розташована верхня станція канатної дороги, якою можна спуститися на 180 метрів униз.

Цікаво, що для фасадів використали атмосферостійку «кортенівську» сталь, що утворює природну патину, гармонійно поєднуючись з навколишнім середовищем.

фото : arpbiuro.pl

Взагалі будівництво Уліна Парку — це найбільша інвестиція в історії громади, яка обійшлася у понад 28 мільйонів злотих, з яких близько 20 мільйонів було отримано за програмою «Польський Лад». Це програма польського уряду за якою на розвиток польських сіл має бути виділено 770 мільярдів злотих.

Мер гміни Голча, Лєслав Блаха, задоволений результатами й планує подати об’єкт на національні архітектурні конкурси.

Також нагадуємо, що Міністерство клімату та навколишнього середовища Польщі планує зробити громадські ліси навколо деяких найбільших міст країни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button