Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 84 днів. За цей час ми опублікували 24652 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : startupselfie

Персонал їдальні Університетської лікарні Тюбінгена на півдні Німеччини користується допомогою роботизованої кухні.

Комерційний директор лікарні Даніела Харш, задоволена роботом і зазначає, що, хоча він виконує більшість завдань, все ж потребує людей, які щодня наповнюють холодильник інгредієнтами. Тому персонал кухні він не замінить, але значно допоможе. У лікарні робот працює з кінця травня, а вартість страв становить від шести до дев’яти євро.

Система розроблена компанією GoodBytz. Вона складається з роботизованої руки-кухонного асистента, який виконує завдання, як-от нарізання овочів, зважування інгредієнтів, приправлення страв і миття посуду, та кухонної платформи.

Засновники компанії GoodBytz фото : startupselfie

Робот може одночасно готувати до восьми страв і здатен приготувати до 3000 страв на день або 150 на годину, скорочуючи витрати на персонал. Завдяки сенсорам та цифровому управлінню робот забезпечує стабільну якість. Його можна налаштувати на відтворення технік шеф-кухарів, а простий інтерфейс дозволяє легко вводити рецепти як професіоналам, так і початківцям.

фото : startupselfie

Наразі вже працюють шість роботів, зокрема у Франції та Німеччині, і компанія планує збільшити їх кількість до 20 та вийти за межі Європи.

Ціни на кухонні модулі не розголошують, але інвестиції свідчать про те, що це преміум-продукт. Однак зниження витрат на персонал робить систему вигідною для бізнесу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button