Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 90 днів. За цей час ми опублікували 24700 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ivo Tavares

У португальському місті Каміня збудували модерністський фермерський ринок за проєктом архітекторів Loftspace і Tiago Sousa, повідомляє Azur.

Каміня — середньовічне містечко на березі океану, біля кордону з Іспанією, розташоване на паломницькому маршруті Шлях святого Якова. Утім, протягом ХХ століття на набережній з’явилися паркінги та автодорога. Ринок збудували якраз у цій зоні.

Його звели на місці старого базару, багаторазово перебудованого, дах якого розвалювався. Будівлю вирішили знести.

Фото: Ivo Tavares

Новий ринок має дуже прості структуру та дизайн, що відсилають до бруталізму. Весь об’єм виконано з бетону, до нього додано облицювання з каменю. Елегантності додають стрункі колони, що утворюють галереї по периметру.

Великі вікна забезпечують природне освітлення всередині приміщення, де увагу привертає бетонна «вафельна» стеля.

Простір поділено на три зони: відкриту залу для овочів, фруктів і риби; технічні приміщення; ізольована зона для вивантаження товарів.


Лаконічність простору та гідрофобна епоксидна фарба в інтер’єрі полегшують прибирання, що важливо для продуктового ринку.

Зі східного боку облаштували чотири приміщення з окремими входами для крамниць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button