Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 90 днів. За цей час ми опублікували 24695 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український стартап компанія Lemki Robotix за допомогою 3D-друку створила автокемпер — будинок-причіп. Матеріалом стали перероблені пластикові пляшки.

Для виготовлення будиночку на колесах розробники використали 7400 пляшок. Для міцності додали скловолокно.

«Будиночок розрахований на трьох людей, умовно на молоду родину: двох дорослих з дитиною. В ньому є повноцінна кухня, спальний блок, вода, газ, електроживлення, інвертор. Рівень заряду батареї, води, газу — все відстежується», — розповів виданню Varosh співзасновник компанії Lemki Robotix Василь Гонар.

Автокемпер повністю самостійно забезпечує себе електроенергією, якої вистачає на чотири дні. За потреби можна додатково під’єднати сонячну панель.

Втілення проєкту зайняло пів року. Презентований варіант зробили з третього разу. Дизайн екстер’єру розробляла Оксана Задиранчук, інтер’єр — Мар’ян Стегура.


Lemki Robotix займається 3D-друком. Для цього стартап розробив відповідне обладнання та програмне забезпечення. У роботі використовують композитні матеріали. Власні патентовані матеріали розробили спільно з Київським університетом.

Компанія збирається друкувати будинки — як стаціонарне, так і мобільне житло. Автокемпер став етапом у цьому замислі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button