Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 90 днів. За цей час ми опублікували 24700 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вадим Кириленко

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, Олександр Возний, зазначив, що у 2024 році в Києві планують значно збільшити кількість ділянок, де траву не будуть косити.

Ці зміни є частиною стратегії Києва щодо зменшення витрат на догляд за зеленими зонами. Зекономлені кошти спрямують на висадку багаторічних рослин, що відповідає європейським практикам.

Також планується створення стійких ландшафтів. В рамках цього у десять разів збільшиться площа ділянок, де траву не будуть косити, а також поступово замінять трави на схилах і розподільчих смугах на газони, і їх коситимуть лише раз чи двічі на рік.

Ще місто поступово відмовлятиметься від тематичних клумб, залишаючи однорічні рослини тільки в парках та інших важливих місцях. Проте ефект від запланованих змін стане помітним через два-три роки.

Нагадуємо, що раніше у «Хмарочосі» повідомляли про численні петиції киян проти скошування трави, але тоді місто відхилило ці звернення через правила благоустрою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button