Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 91 днів. За цей час ми опублікували 24707 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Міністерство охорони здоров’я

Кабінет міністрів регламентував вакцинацію в аптеках, подібно до того, як це відбувається в країнах ЄС та США. У Києві з’явилася перша аптека, де можна зробити профілактичне щеплення від грипу — на вулиці Великій Васильківській 84/20, приміщення №3, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Аптеки, в яких будуть проводитися щеплення, повинні отримати ліцензію МОЗ і мати окреме приміщення з зоною очікування. Право на проведення щеплень мають лише ті фармацевти, що пройшли спеціальне навчання. Перша така група пройшла фаховий курс у вересні в Університеті Богомольця.

«Тепер очікуємо на активне долучення самих аптек, адже від цього напряму залежить масштабування ініціативи, — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Досвід інших країн демонструє, що доступ до вакцинації в аптеках підвищує загальний рівень охоплення щепленнями… та, відповідно, зменшує навантаження на медичну систему, що особливо актуально в умовах війни».

Щоб зробити щеплення проти грипу в аптеці, потрібно отримати рецепт у сімейного лікаря (це можна зробити дистанційно), купити вакцину в аптеці й там само зробити щеплення. Аптека видає довідку про вакцинацію.


Вакцинуватися від грипу бажано до початку зростання захворюваності — у вересні-жовтні, адже потрібен деякий час для формування достатньої кількості антитіл.

Доступні в Україні вакцини проти грипу — французького та корейського виробництва. Вони «неживі», тому їх можна поєднувати з усіма іншими вакцинами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button